Lola a876ec22c7d63fe022794b93aeaaf5ea837b296b

Twee bejaarde vrouwen spelen de hoofdrol in deze confronterende film over het harde dagelijkse leven. Oma Sepa en oma Puring arriveren beiden in het politiebureau. De één komt er om haar vermoorde kleinzoon te identificeren, de ander bezoekt haar kleinzoon; de verdachte die net is opgepakt voor de moord. Voor woede of verdriet is geen plaats in het leven van de twee straatarme vrouwen: zij worden volledig opgeslokt door de praktische en financiële consequenties van het delict. De grootmoeder van de vermoorde Arnold moet een overlijdenscertificaat loskrijgen en het verzekeringsgeld van zijn werkgever innen om een kist te kunnen kopen. De grootmoeder van Mateo moet in de straten van Manilla het geld bij elkaar zien te verdienen voor de borgtocht van haar kleinzoon.

Brilliante Mendoza (1960, San Fernando, Filippijnen) studeerde af aan de universiteit van Santo Tomas in Manilla en begon zijn carrière als production designer bij film, televisie, theater en televisiecommercials. Serbis (2008) werd genomineerd voor de Gouden Palm van het Cannes-filmfestival. Het was de eerste Filippijnse film in 24 jaar die meedeed aan de competitie in Cannes. Lola viel een nominatie voor de Gouden Leeuw van het filmfestival in Venetië (2009) ten deel en Kinatay won de prijs voor beste regie van het Cannes-filmfestival, waar de film ook genomineerd werd voor de Gouden Palm. Daarnaast ontving Mendoza tal van eervolle onderscheidingen op festivals in de Aziatische en Arabische wereld.
J-Services.nl Lola a876ec22c7d63fe022794b93aeaaf5ea837b296b
Lola
PRIJS: 9.99

Klik hier voor meer informatie om te bestellen.