De nieuwe Franse filosofie 2e40b3ed61ac7e81cac70278d48eee0127585291

In de twintigste eeuw was Frankrijk het land waar je moest zijn als je filosofie wilde lezen die nieuw en provocerend was. Denkers als Jean-Paul Sartre, Michel Foucault en Jacques Derrida beheersten de debatten van generaties. Vandaag de dag zijn de grote namen van '68 veelal afgelost. Nieuwe denkers treden in de arena, oude verschijnen in een nieuw licht.

In De nieuwe Franse filosofie presenteren vier jonge Nederlandse en Vlaamse filosofen de denkers uit Parijs voor de 21e eeuw. Welke onderwerpen worden bediscussieerd? Welke denkers doen ertoe? In aantrekkelijke hoofdstukken maakt de lezer kennis met nieuwe filosofen als Quentin Meillassoux, Loïc Wacquant en Catherine Malabou, maar ook oude bekenden als Gilles Deleuze en Jean-Luc Nancy blijken nog zeker relevant te zijn. Iedere filosoof wordt door een kenner geïntroduceerd met een korte biografie, een heldere uitleg van zijn of haar ideeën en suggesties voor verder lezen. Het boek is voorzien van een uitgebreid namen- en zakenregister en bevat vele illustraties.

Met medewerking van onder anderen Gido Berns, René ten Bos, Richard de Brabander, Marijn Kruk, Henk Oosterling en Willem Schinkel.

Over: Gilles Deleuze, Alain Badiou, François Laruelle, Quentin Meilassoux, Jacques Derrida, Jean-Luc Nancy, Catherine Malabou, Hélène Cixous, Emmanuel Levinas, Claude Lefort, Marcel Gauchet, Ain Finkielkraut, Jules Régis Debray, Paul Virilio, Henri Lefebvre, Étienne Balibar, Loïc Wacquant, Michel Foucault, Félix Guattari, Jacques Lacan, Bernard Stiegler, François Jullien, Guy Debord, Jean Baudrillard, Gilles Lipovetsky, Jean-François Lyotard, Jacques Rancière, Philippe Lacoue-Labarthe, Nicolas Bourriaud, Michel Serres, Gilbert Simondon, Bruno Latour en Isabelle Stengers.

Over de auteur(s):
Bram Ieven (1979) is docent literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Aukje van Rooden (1979) is als onderzoeker verbonden aan diezelfde universiteit. Marc Schuilenburg (1971) is docent criminologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bij Uitgeverij Boom Lemma verscheen zijn boek Orde in veiligheid. Sjoerd van Tuinen (1978) is docent wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In de media
'Dankzij mooie biografieën – inclusief hun pasfoto's – komen ze tot leven.'
-Sebastien Valkenberg (de Trouw 28-10-2011)

'Degelijk, hoog academisch en auteursgericht naslagwerk, voor ingewijden in de filosofie.'
- Annemiek Buijs (NBD Biblion, Oktober 2011)

'Zowel relatieve leken, studenten als kenners vinden wellicht hun gading in De nieuwe Franse filosofie. [...] Food for serious thought' (Psyche & Brein, nr. 4, 2011).

'Een boeiende bundel die laat zien dat er veel meer is dan de roemruchte periode van Sartre.'
(Reformatorisch Dagblad, 13-09-2011)
J-Services.nl De nieuwe Franse filosofie 2e40b3ed61ac7e81cac70278d48eee0127585291
De nieuwe Franse filosofie
PRIJS: 35.80

Klik hier voor meer informatie om te bestellen.