De weg naar Bethlehem 787f4b70273a50a58014d2ae6df8e694cb2f7788

'William Waarzeggers is de tachtig al gepasseerd en is nog steeds op zoek naar de zin van zijn bestaan. Nochtans heeft hij tijdens zijn lange leven weinig anders gedaan dan daar naar gezocht… William is geboren in Walderose, een nietig boerendorpje in het Vlaams-Brabantse Hageland, ergens tussen Diest en Tienen, en dat op woensdag 1 november van het gezegende jaar 1933. Op Allerheiligendag dus. Later zou hij daarover zeggen: 'Ik ben niet als een heilige geboren, maar ik zou wel graag als een volwaardig mens willen sterven, en dat dan nog liefst van al bij mijn volle bewustzijn, zodat ik mijn overgang, iets wat toch maar eens tijdens een mensenleven gebeurt, bewust kan beleven.' Felix Sperans 'In “De weg naar Bethlehem” gaat Felix Sperans geen enkel onderwerp uit de weg: echtscheiding, ontrouw, psychologische problemen, alles komt aan bod, terwijl hij de personages intussen onderling laat filosoferen over alle mogelijke existentiële vragen. De gesprekken over de dood, leven na de dood, de zin en de onzin van leven, lijden en dood, vond ik persoonlijk erg prachtig neergezet. Uniek zelfs als je het mij vraagt… 'De weg naar Bethlehem' zal nog lang blijven nazinderen bij mij.' Uit het voorwoord van Danny Vanaudenhove, schrijfster 'Het werk van Felix Sperans biedt iets wat ik in “echte” literatuur vaak mis. Hier is iemand aan het woord die weet waarover hij het heeft en het in ongekunstelde, heldere zinnen neerzet.' Kristien Hemmerechts, schrijfster 'Geen taboe, geen stigma. Dat maakt het werk van Felix Sperans zo bijzonder.' Mieke Craeymeersch, directeur Similes
J-Services.nl De weg naar Bethlehem 787f4b70273a50a58014d2ae6df8e694cb2f7788
De weg naar Bethlehem
PRIJS: 14.95

Klik hier voor meer informatie om te bestellen.